درمان افسردگی بعد از زایمان
نوشته شده توسط : فهیمه

درمان افسردگی بعد از زایمان

زایمان پدیده ای طبیعی است و اگر اتفاق غیرمعمولی در جریان آن بوجود نیاید، برای مادر و جنین خطری ندارد و در اکثر موارد فرآیند زایمان روند طبیعی خود را با سهولت طی می کند.

اما بعضی از اوقات زایمان با پیچیدگی ها و سختی هایی همگام می شود و این پیچیدگی ها می تواند مادر و نوزاد را تهدید به مرگ کند و یا آسیب هایی به مادر وارد کند که آسیب ها سبب اختلال در توانایی مادر برای مراقبت از بچه شود.

شاید به دلیل این گونه رخدادهای ناخوشایند باشد که ترس های مختلف همچون ترس از سقط جنین یا به دنیا آوردن نوزاد ناقص و یا ترس از دردهای زایمان، ترس از فرایند زایمان و ترس از مسئولیتهای مادری در زن باردار شکل گرفته و زن باردار در روزهای پایان بارداری مضطرب شده و به طور مبهمی از عمل زایمان ترس دارد.
شیوه های قدیمی در درمان افسردگی بعد از زایمان

قبل از بوجود آمدن علم پزشکی جدید، ترس از زایمان معمولا با اعتقادات و باورهای خرافی آمیخته بود و برای دور کردن این موجودات و باورهای خرافی که زن زائو را می ترساند کارهای مختلفی صورت می گرفت.

بقراط اولین فردی بود که اختلال روانی بعد از زایمان را شناسایی کرد اما به نظر می رسد آنچه را که او توصیف کرده اختلال دلیریوم پس از زایمان (جنون بعد از زایمان) بود که متفاوت از افسردگی بعد از زایمان است که در این مقاله به هر دوی آنها می پردازیم.
افسردگی بعد از زایمان چیست؟

تجربه ی احساس غم شدید و خلق پایین در دوره ی بارداری یا بعد از زایمان می تواند علائم هشدار دهنده ی افسردگی بعد از زایمان باشد.

البته اکثر خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی که در دوران بارداری در بدنشان اتفاق می افتد وهمینطور به دلیل تغییر ناگهانی سبک زندگیشان و بیشتر شدن مسئولیت هایشان ممکن است در روزهای اولیه بعد از زایمان دچار احساس غم و ترس و اضطراب شوند.

این اتفاق طبیعی است و زمان زیادی طول نمی کشد ولی اگر احساس غم و اندوه و دیگر نشانه های افسردگی بیش از دو هفته طول بکشد باید نسبت به این نشانه ها حساس شد و برای درمان آن اقدام کرد.
درمان افسردگی بعد از زایمان و نشانه های اختلال آن

نشانه های اختلال افسردگی بعد از زایمان شبیه به نشانه های اختلال افسردگی است و همانطور که در اختلال افسردگی، فرد، غم شدیدی را تجربه می کند و از فعالیت های خود لذت نمی برد.

فرد مبتلا به اختلال افسردگی بعد از زایمان نیز چنین نشانه هایی را تجربه می کند، تحریک پذیری، احساس خشم و برانگیختگی شدید، گریه کردن یا بغض مداوم، احساس پوچی و بی انگیزگی، احساس گناه شدید، احساس بی ارزشی، از دست دادن اشتها و اختلال در خواب و در موارد شدید افکار خودکشی نیز از جمله نشانه های مشترک اختلال افسردگی و اختلال افسردگی بعد از زایمان است.

ترس از تنها ماندن با کودک، داشتن رویاهایی در مورد آسیب زدن به کودک خود، بی علاقگی به کودک و ناتوانی در مراقبت از کودک، نیز از جمله نشانه های اختصاصی اختلال افسردگی بعد از زایمان است.
تفاوت اختلال افسردگی بعد از زایمان با جنون بعد از زایمان چیست؟

جنون بعد از زایمان نشانه هایی بسیار شدیدتر و خطرناکتر از اختلال افسردگی بعد از زایمان دارد و ممکن است فرد بینش و قضاوت خود را از دست بدهد و ارتباطش با دنیای حقیقی قطع شود.

در افسردگی بعد از زایمان فرد فقط افکاری در مورد آسیب زدن به فرزندان خود دارد ولی فرد مبتلا به جنون زایمان فکر می کند که واقعا به فرزند خود آسیب زده است و یا اینکه ممکن است که این کار را انجام دهد ولی احتمال اینکه فرد مبتلا به اختلال افسردگی حقیقتا به فرزند خود آسیب وارد کند بسیار کم است.

فرد مبتلا به جنون بعد از زایمان ممکن است صداهایی را بشنود و یا تصاویری را ببیند که حقیقت ندارند و دیگران قادر به درک آن صداها و تصاویر نیستند ولی فرد مبتلا به اختلال افسردگی بعد از زایمان چنین نشانه هایی را ندارد.

منبع :  درمان افسردگی بعد از زایمان





:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 آذر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: